Support voor de straatdieren van Bali

Van elke boeking doneren wij 5%

Naast dat Resort Gecko U een fantastisch verblijf aanbiedt doen wij meer. Op Bali leven veel zwerfhonden en -katten die wij met veel liefde een beter leven willen bieden.

Daar is geld voor nodig en daarom doneren wij 5% netto van onze boekingen voor adoptie en verzorging van deze zwerfhonden en -katten.

Wilt u ook helpen?

Als u ook een bijdrage wilt leveren aan het welzijn van deze straatdieren, dan kunt u een eenmalige donatie doen.

U kunt ook een specifieke hond of kat adopteren. Uw periodieke donaties worden dan gebruikt voor uw adopteerde dier en u ontvangt periodieke updates over het wel en wee van uw geadopteerde dier.  

Ons verhaal

Tijdens ons laatste bezoek aan Indonesië waren wij aan het toeren op Bali, toen tijdens een top op een verlaten plek er heel enthousiast een puppy hondje uit de bosjes kwam aanlopen. Wij gaven het magere hondje wat water en constateerden flink wat huidproblemen. Later die dag besloten we om terug te gaan om de pup wat eten en water te brengen. Vlakbij het resort was een dierenwinkel, waar we hondenvoer kochten en zolang we in die regio verbleven zouden we elke ochtend en elke avond het hondje eten en drinken te brengen. 

Diezelfde avond gingen we een hapje eten in een gezellig restaurantje en kwamen daar in gesprek met een hele vriendelijke ober. Tot onze verbazing vertelde hij de eigenaar te zijn van Monky Petshop, de dierenwinkel waar wij notabene die middag hondenvoer hadden gekocht. De ober, Kadek Ricefield genaamd, vertelde hij zich als enorme dierenvriend zich inzet voor de honden en katten op Bali. Hij werkt samen met een organisatie die onder andere vaccinaties en sterilisaties uitvoert. Dit is hard nodig om de grote populatie gezond te houden en niet teveel te laten uitbreiden. Daarnaast vangt de organisatie zwerfdieren op die medische hulp nodig hebben.

Kadek Ricefield is een hardwerkende Balinees met elke dag een enorme glimlach op zijn gezicht. Ober van beroep, eigenaar van de dierenwinkel, een gezin te onderhouden en daarnaast nog eens de opvang van de dieren bij hem thuis alsook bij zijn ouders.

Wij hebben zoveel respect gekregen voor zijn enorme inzet en liefde voor de dieren, dat we hebben besloten om Kadek financieel te ondersteunen door netto 5% van de inkomsten uit de boekingen van ons resort te doneren. Zijn allergrootste wens is een dierenkliniek te beginnen met hulp van de aanwezige dierenarts.

Er is inmiddels een start gemaakt met de bouw van een grotere dierenopvang waar hij meer ruimte en middelen heeft om meer dieren op te vangen. Wij zullen Kadek voor de volle 100% ondersteunen en voor Kadek betekent dat een droom die uitkomt.

En mocht u zich afvragen wat er met de pup is gebeurd, wij hebben hem geadopteerd. Kadek heeft zich al die tijd over hem ontfermt. Wij hebben nu een hond op Bali en we noemen hem FREDO.

Wilt u hem persoonlijk volgen dan kan dat zijn Facebook link staat hieronder.